Water

Water

Doelgroep: waterschappen, overheden, drinkwaterbedrijven, recreatie

Nederland is een waterland. Rivieren, vennen, beken, veenmoerassen en de zee: water heeft op allerlei manieren ons landschap gevormd. Water is bepalend voor de natuurlijke diversiteit in ons land. Het maakt ons ook minder kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering. En we kunnen op en in het water eindeloos genieten.

Ons oppervlaktewater heeft verschillende functies: als drinkwater, voor de scheepvaart en voor recreatie en voor de natuur. Onze meren, rivieren, vennen, beken en sloten spelen ook een steeds grotere rol bij het opvangen, vasthouden en afvoeren van water.
Grond- en oppervlaktewater zijn echter ook kwetsbaar. Onder andere verontreiniging, vermesting, verdroging, verzuring, kanalisering en ontwatering hebben invloed op de waterkwaliteit, de natuurlijke dynamiek en de veerkracht van watersystemen. En dat heeft zijn weerslag op de biodiversiteit, op het regulerend vermogen bij extreme neerslag of aanhoudende droogte en op de draagkracht van water voor recreatie en scheepvaart.

Bij Eelerwoude weten we hoe water werkt. Met de kennis van onze ecohydrologen, ecologen en cultuurtechniekers zoeken we naar manieren hoe we de verschillende functies van water kunnen combineren met een hoge biodiversiteit en hoge veerkracht tegen weerextremen. Zo maken we water een bondgenoot in de natuurinclusieve inrichting van onze leefomgeving.

Meer info

Bij Eelerwoude vinden we dat elk project moet bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Hoe we dat doen? Dat vertellen we graag in een persoonlijk gesprek.