Kennis & kunde

Kennis en kunde die we graag delen

Op deze pagina delen we de kennis en kunde die we in huis hebben. Ook de ervaring die we opdoen bij onze projecten delen we graag. Daarnaast geven we toelichtingen op regelingen en subsidies en onze kijk op onderwerpen en thema’s waaraan we werken. Zo kunnen we onze inspanningen bundelen en samen bouwen aan een natuurinclusieve leefomgeving.

Kies een onderwerp of bekijk het hele overzicht met onderwerpen op deze pagina.

Kennis & kunde

Wonen in de natuur

Wonen in de natuur

Woonwijk Kerckebosch is hét voorbeeld van een natuurinclusieve woonwijk. Eelerwoude ging er op excursie met collega’s en opdrachtgevers. Lees het verslag.

De landbouwtransitie

De landbouwtransitie

Egbert Jaap Mooiweer van Stg. Twickel en Tallien Fokkema van Eelerwoude vertellen wat er volgens hen nodig is om boeren te bewegen richting meer natuurinclusief boeren.

Pachtprijzen 2023: stijging in alle regio’s

Pachtprijzen 2023: stijging in alle regio’s

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de maximale pachtnormen voor 2023 vastgesteld. Deze zijn op 1 juli in werking getreden. Opvallend is: de pachtprijzen in alle gebieden stijgen fors. Wat betekent dit voor verpachters van reguliere pachtgronden?

Toekomstproof landgoedbeheer

Toekomstproof landgoedbeheer

Toekomstproof landgoedbeheer: rendement voor nu en voor de toekomstVan het opstellen van een energievisie voor je gronden en gebouwen tot het maken van afspraken met je pachters om de inkomsten op peil te houden: thema’s als de energietransitie en de verduurzaming van...

Eelerwoude’s kijk op…

Regelingen & Subsidies