Biodiversiteit

Verhogen van de biodiversiteit

Biologische diversiteit is het fundament voor het welzijn van mensen, dieren, het milieu en onze maatschappij. Maar het is niet goed gesteld met de biodiversiteit binnen ons ecosysteem. Dier- en plantensoorten nemen steeds verder af en dat is een aanslag op de kringloop van het leven.

Eelerwoude wil in elk vraagstuk bijdragen aan de biodiversiteit in Nederland door inhoudelijk en praktisch natuurwaarde toe te voegen.

Een biodiversiteitsplan geeft inzicht in de huidige situatie, hoe kan ik dit behouden en beschermen. Daarnaast brengt een biodiversiteitsplan in kaart waar de biodiversiteit kan uitbreiden en hoe dat is te bereiken. Lees hoe de gemeente Bronckhorst het heeft aangepakt. Bij het laten rangschikken van landgoed onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW) wordt het landgoed in stand gehouden en doet de rangschikking iets terug voor de maatschappij door het behoud van natuurschoon. Onze ecohydroloog deelt zijn kennis & kunde in een artikel hoe je landgoederen meer weerbaar kan maken: “Zodat je landgoed bestand is tegen extreem weer én zodat er weer ruimte komt voor insecten en vogels.” Een thuis voor mensen, planten en dieren is gerealiseerd in het plan voor de projectontwikkelaar door onze landschapsontwerper en ecoloog.

Meer info

Meer weten over het verhogen van de biodiversiteit? Neem voor uw project contact op met één van onze experts.