Betrek de omgeving bij ruimtelijke plannen

Esther Startman, eigenaar van Uitvaartcentrum Startman, vertelt in de onderstaande video over de ontwikkeling van haar nieuwe uitvaartcentrum en over hoe ze de buurt daarbij betrokken heeft.

Tije Rood, adviseur ruimtelijke ontwikkeling bij Eelerwoude legt uit hoe de Eelerwoude pay-off ‘Op weg naar 100% natuurinclusief’ daarbij inspireert.

Bouwen in een nieuwe omgeving. Het gesprek met de buurt is de sleutel tot succes.

Haar uitvaartcentrum verplaatsen naar het landelijk gebied, dat was de droom van Esther Startman. Die droom wordt werkelijkheid. Op een voormalig agrarisch erf worden de monumentale boerderij bewaard en de varkensstallen vervangen door bedrijfsgebouwen voor het uitvaartcentrum.

Ze vindt het belangrijk onderdeel te worden van de buurt. Door een feest te organiseren en de buren uit te nodigen heeft ze de buurt betrokken bij haar plannen.

‘Op weg naar 100% natuurinclusief’ is de pay-off van Eelerwoude. Tije Rood legt uit dat deze bedoeld is om iedereen bij Eelerwoude en onze klanten te prikkelen. Het gedeelte ‘op weg naar’ is daarbij belangrijk. Soms doe je veel en soms maakt een kleine stap al een groot verschil. Het gesprek erover aangaan is daarbij belangrijk.

Deze video is onderdeel van de Eelerwoude talkshow 2023. Daarin zie je gesprekken aan tafel en verschillende video’s over de dialoog over natuurinclusiviteit.