Rood voor Groen regeling

Nieuwe ontwikkeling in het buitengebied? Investeer je in ruil daarvoor in bijvoorbeeld nieuwe natuur of de aanleg van landschapselementen, dan kan dit een ontwikkeling mogelijk maken. Dit heet de Rood voor Groen regeling. We hebben volop ervaring met de Rood voor Groen regeling en helpen graag met de uitvoering van je plan volgens die regels.

Wat is de Rood voor Groen regeling?

De Rood voor Groen regeling is een verzamelbegrip voor het realiseren van (nieuwe) natuur in ruil voor ontwikkelingsruimte. Een bekende afgeleide van de Rood voor Groen regeling is de nieuwe landgoederen regeling, veel provincies gebruiken die (nog). Elke provincie, en soms zelfs gemeenten, gebruiken hun eigen voorwaarden voor de Rood voor Groen regeling. Onze adviseurs kennen deze voorwaarden. We hielpen allerlei projecten al naar succes. Binnenkort ook jouw project?

Wat komt erbij kijken?

Elke provincie of gemeente gebruikt eigen voorwaarden voor de Rood voor Groen regeling. Onze adviseurs kennen deze voorwaarden en kunnen de volgende zaken regelen:
• Inventarisatie van de wensen
• Een haalbaarheidsonderzoek binnen de regels van de gemeente
• Principeverzoek/vooroverleg naar gemeente
• Ontwikkelingsplan en bijbehorende planologische procedure
• Inrichtingsplan met investeringen voor nieuwe natuur.

Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO)

Overijssel heeft in de omgevingsvisie het principe van de Rood voor Groen regeling samengevat in de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving. Past de ontwikkeling in het algemene beleid, maar niet in het bestemmingsplan? Dan breng je balans door de groene omgeving te versterken. Hoe? Lees het bij Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO).

Gerelateerde producten