Energie

Energie

Een groot deel van onze energie is inmiddels afkomstig van duurzame bronnen. Dat was vroeger ook al zo: historische windmolens kenmerken ons land. Tegenwoordig worden ook zonneparken steeds meer onderdeel van ons landschap.
Zonneparken dragen niet alleen bij aan de transitie naar duurzame energie maar kunnen ook een positieve bijdrage leveren aan lokale ecosystemen door ruimte te bieden aan dieren, planten en natuurinclusieve landbouw.

Bij Eelerwoude zien we duurzame energie als een kans om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, de luchtkwaliteit te verbeteren en tegelijkertijd de natuur te versterken. Bij het ontwikkelen, inrichten en beheren van zonnevelden kiezen we voor een natuurinclusieve benadering die een hoge biodiversiteit en goede bodemkwaliteit borgen en bevorderen. Waar mogelijk combineren we natuurinclusieve energieopwekking met klimaatadaptieve oplossingen om ter plaatse wateroverlast, droogte en hittestress te beperken.

Meer info

Hulp nodig bij het behalen van energiedoelstellingen? Wij hebben veel ervaring met projecten waarbij de energietransitie centraal staat. Neem contact op voor een oriënterend gesprek.