Natuurinclusieve recreatie Het Twiske

Recreatie Noord-Holland heeft vijf recreatiegebieden in Noord-Holland, waar ze natuurinclusief ondernemen.

In de onderstaande video vertelt programmamanager en projectleider Thomas van der Klei hoe ze het gesprek met ondernemers in hun gebieden aangaan.

Hoe kun je recreatiegebieden natuurinclusief beheren en hoe betrek je de ondernemers daarbij?

Eén van de recreatiegebieden van Recreatie Noord-Holland is Het Twiske. Daar vinden ze dat natuur en recreatie samen moeten gaan. Zoveel mogelijk doen voor de natuur is het uitgangspunt. Ze stellen zichzelf de vraag: Wat doe je al en wat kun je nog meer doen?

Als je zo wilt ondernemen, krijg je met verschillende gebiedspartijen te maken. Door met elkaar te bespreken wat er nog mogelijk is, kun je van elkaar leren en elkaar inspireren.

De natuurinclusieve toolbox kan daarbij helpen. Hiermee breng je natuurinclusieve kansen voor het gebied in beeld. De uitkomsten worden vormgegeven in een natuurinclusieve kansenkaart die aanleiding geeft om met de verschillende partijen in gesprek te gaan. Uit die gesprekken komen de beste kansen voort.

Geïnteresseerd in de natuurinclusieve kansenkaart?

Deze video is onderdeel van de Eelerwoude talkshow 2023. Daarin zie je gesprekken aan tafel en verschillende video’s over de dialoog over natuurinclusiviteit.