De interactie bij natuurinclusief ontwikkelen

De Wageningen Universiteit (WUR) heeft de ambitie voor een natuurinclusieve campus en wil die samen met de omgeving ontwikkelen.

Caroline Bijker, ecosysteem innovatie manager bij de WUR en landschapsarchitect Lars Beurskens van Eelerwoude, vertellen hoe zij gebruikers hierbij betrekken.

Hoe kun je verbinding met de omgeving aangaan om samen een prettige leefomgeving creëren?

Lars Beurskens vertelt over de opdracht voor een groen/blauwe inrichting van de uitbreiding van de Wageningen Campus. Het is een plek voor verschillende gebruikers in een ecologische omgeving.
De Wageningen Universiteit heeft de ambitie voor een natuurinclusieve campus en wil dat doen met de omgeving, zoals omwonenden en bedrijven.

Caroline Bijker is onderdeel van het campus development team en houdt zich bezig met het ecosysteem op de campus. Als aanjager van de interacties en zorgt ze ervoor dat partijen betrokken worden. Ze legt uit hoe ze connectie maakt met de bedrijven op en naast de campus, met de insteek dat het ecosysteem wordt versterkt en een prettige leef- en werkomgeving wordt gecreëerd.

Ook plannen voor natuurinclusief ontwikkelen?

Deze video is onderdeel van de Eelerwoude talkshow 2023. Daarin zie je gesprekken aan tafel en verschillende video’s over de dialoog over natuurinclusiviteit.